Kirándulás a Budapesti Kadét és Junior Vívó Európa Bajnokságra.

A blogot Buday Boglárka 10 éves kezdő vívópalánta írta.

Tavaszi szünet volt. Mi vívók a szünetekben is gyakran edzünk. Az egyik edzés után Józsi bácsi az edzőnk közölte velünk, hogy a napokban Európa bajnokság van Budapesten. Majd megkérdezte nem e szeretnénk vele tartani. Persze hogy mindenki igennel válaszolt.
Másnap reggel 7,30-kor már a mikrobuszban ültünk. Izgatottan vártuk hogy mikor érünk oda, és hogy mégis hogyan fog telni a napunk. Két óra utazás után végre megérkeztünk a kadét és junior Európa bajnokságra az Angyalföldi sportcentrumba. Efoglaltuk a helyünket a lelátón. Versenyeztek kard, párbajtőr és tőr vívók, mindannyian csapatban. Az egész Európabajnokság alatt kb. 40 ország 800 versenyzője méretette meg magát. Csak csodáltuk hogy milyen szépen ülnek, és hogy menyire sokféle támadási formát mutatnak be. A kitörések meg egyenesen ámulatba ejtőek voltak. Egyik teremből a másikba vonultunk. Aztán végre valahára elérkezett a junior női tőr csapat döntője.
















Az első helyéert az Olaszok és az Oroszok vívtak. Olaszországnak drukoltunk, és úgy látszik jól, mert ők győztek. Harmadik helyen a Franciák és a negyediken pedig a Magyarok végeztek. Elégedetten indultunk hazafelé. Boldogágunkat csak tovább fokozta, hogy beugrottunk egy gyors vacsira a McDonalds-ba. Tele hassal aztán vidáman végig énekeltük az utat. Sok új élményel és tudásal értünk haza.